| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
ZVEDAVEC Prieskumník
Založený: 23 Mar 2009 Príspevky: 11
|
Zaslal: marca 23, 2009, 7:55 pm Predmet: Výroba paličky |
|
|
ahoojte...chcem vas o nieco poprosit..bude to zniet blbo ale som dievca ktore chce svojmu priatelovi vyrobit palicky...jednu uz doma mam,ale zaujima ma nazor odbornikov mohli by ste mi ako laikovi povedat aka ma byt spravna hrubka popripade material a pod...mozno aj nejake rady na vylepsnie..vopred dakujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
LalinMartuch Šialenec

Založený: 14 Dec 2008 Príspevky: 365 Bydlisko: Topoľčany
|
Zaslal: marca 23, 2009, 8:47 pm Predmet: |
|
|
| haluz... :P ale tak ak vies nieco take spravit a ked tak chces tak by si si mohla zistit ake palice tvoj chalan pouziva a podla toho si zistit napr na www.promark.com alebo na inych strankach firiem palic... a tam najdes aj z akeho materialu by si ich mohla spravit... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Qu!r!@5h Šialenec
Založený: 18 Nov 2006 Príspevky: 330 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: marca 23, 2009, 8:59 pm Predmet: |
|
|
Nieco sa pise aj tu: http://www.rstick.com/. Tak nastuduj a vela zdaru pri vyrobe.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Šialenec

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 362 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: marca 23, 2009, 9:10 pm Predmet: |
|
|
| mne ich priateľka radšej kúpi ;) , ale inak želám veľa šťastia. A skús nejakého známeho - stolára sa spýtať čo to o dreve, aby tie palice aj trošku vydržali. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LalinMartuch Šialenec

Založený: 14 Dec 2008 Príspevky: 365 Bydlisko: Topoľčany
|
Zaslal: marca 23, 2009, 9:44 pm Predmet: |
|
|
| joe napísal: | | aby tie palice aj trošku vydržali. |
mozno nebudu urcene na hranie :P ale ako pamiatka ze jo :D ale tak moj typ...inac ale ty to mas good ked ti baba kupuje :O keby aj ja mam volaku tak hadam tiez by kupila...hmm to si ju o to poprosil alebo ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZVEDAVEC Prieskumník
|
Zaslal: marca 24, 2009, 4:44 pm Predmet: |
|
|
dakujem za podporu...niesom uplne vedla co sa tika technologie alebo realizacie...ja mam skor problem s tym ze aby sa to dalo aj pouzit niekedy akoze aby neboli moc hrube tazke...a mozno ze aj nejaky napad na vylepsenie aby neboli take jednoduche  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DeFeKt Usadlík

Založený: 06 Apr 2008 Príspevky: 138 Bydlisko: hrdý Blavák
|
Zaslal: marca 24, 2009, 5:05 pm Predmet: |
|
|
trochu pošpehuj aké palice používa aby si trafila správne a potom vysústružiť je už najmenej... a čo sa týka dreva tak javor, hrab...
vela štastia  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Šialenec

Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 448 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: marca 24, 2009, 5:06 pm Predmet: |
|
|
kamarátovi (pre niektorých zo súťaže známy rizo:) kamarátky na meniny kúpili z recesie čínske paličky:)
aby som nebol úplne ot, na vylepšenie mu tam môžeš vyryť srdiečko;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Šialenec

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 362 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: marca 24, 2009, 5:24 pm Predmet: |
|
|
| LalinMartuch napísal: | inac ale ty to mas good ked ti baba kupuje :O keby aj ja mam volaku tak hadam tiez by kupila...hmm to si ju o to poprosil alebo ?  |
Niežeby som na ne nemal, ale boli Vianoce..
Dosť už OT |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sebi77 Zabanovaný užívateľ

Založený: 25 Máj 2008 Príspevky: 93 Bydlisko: Denwer!
|
Zaslal: marca 24, 2009, 5:32 pm Predmet: |
|
|
kokos neeeee , to nemyslis vazne, vyrobit to urcite spravne nedokazes, no mozno aj hej ale ta praca, a material a vsetko ta vyjde na viac casu a mozno aj penazi... ked mu chces podarovat slusne palicky ako darcek ta vyjde na nejake kilo, dve( v korunach ) taaaakze tak.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZVEDAVEC Prieskumník
|
Zaslal: marca 24, 2009, 5:48 pm Predmet: |
|
|
o cas a namahu nejde....popripade ak sa s tym nebude dat hrat tak to prezijem..ale aj tak potesim sa kazdej dobrej rade  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kuko Prieskumník
Založený: 31 Máj 2008 Príspevky: 18
|
Zaslal: marca 24, 2009, 6:05 pm Predmet: |
|
|
no tak treba zajst na niekym kto ma sustruh na drevo, supnes tam nejaky druk a ostruzlikas. potom nejak ohoblis a priblizny tvar to urcite dostane .
len tak medzi recou, je to od teba velmi pekne, ja byt na jeho mieste som rad ako blecha po tomto, aj ked mne su palice nanic  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZVEDAVEC Prieskumník
|
Zaslal: marca 24, 2009, 6:31 pm Predmet: |
|
|
tak mi napadlo..ze tie palicky su take dost jednoduche..a ked tak pozeram tak pritom hrani sa neklzu?? sak ja ako amater nestiham ani zrakom tie udery sledovat
....napr..ze co keby sa do casti kde sa tie palicky drzia sa urobili take,ako to nazvat,co ja viem napr. zarezy ako na tlciku na meso napr co by sa stalo?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sebi77 Zabanovaný užívateľ

Založený: 25 Máj 2008 Príspevky: 93 Bydlisko: Denwer!
|
Zaslal: marca 24, 2009, 7:27 pm Predmet: |
|
|
| ZVEDAVEC napísal: | tak mi napadlo..ze tie palicky su take dost jednoduche..a ked tak pozeram tak pritom hrani sa neklzu?? sak ja ako amater nestiham ani zrakom tie udery sledovat
....napr..ze co keby sa do casti kde sa tie palicky drzia sa urobili take,ako to nazvat,co ja viem napr. zarezy ako na tlciku na meso napr co by sa stalo?? |
hmmm zaujimavy napad..to by mi mrte pomohlo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 993 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: marca 24, 2009, 7:52 pm Predmet: |
|
|
fakt paradny napad vystruhat pre chlapa palicky, to by som bol na jeho mieste asi celkom onemely
ja si pamatam ze chalani u nas v meste na drevarke robili palice normalne v pohode bez vacsich problemov, ja som ich nebral lebo mam radsej ked to nieco znesie...
no myslim ze tu ide skor o to, ze to vyrobis vlastnorucne "s laskou a peci" takze ked aj nebudu vyzerat ako pro palicky nevadi to....len nech si z nich triesku nezadre
...update ... ak sa ti nepodari mu vystruhat tie palicky tak tu hľa plan B, myslim ze by ho tiez potesil http://spikeyrocksmysocks.deviantart.com/art/Drum-cake-115515938 |
|
| Návrat hore |
|
 |
bubnik7
Založený: 25 Feb 2008 Príspevky: 4
|
Zaslal: apríla 2, 2009, 1:29 pm Predmet: Re: Výroba paličky |
|
|
| ZVEDAVEC napísal: | ahoojte...chcem vas o nieco poprosit..bude to zniet blbo ale som dievca ktore chce svojmu priatelovi vyrobit palicky...jednu uz doma mam,ale zaujima ma nazor odbornikov mohli by ste mi ako laikovi povedat aka ma byt spravna hrubka popripade material a pod...mozno aj nejake rady na vylepsnie..vopred dakujem  |
ahoj,je to vynikajuci napad!!!!.....nepocuvaj tychto umelcov,ktory sa zaregistruju na bubenickom fore a netusia z coho sa vyrabaju palice!dost smutne.........viem asi o co ti ide....chces urobit radost svojej polovicke nejakou vlastnou pracou,vsak?..to sa ceni viac,ako ist a kupit ich v obchode,ako ti tu radili......drzim ti palce....technologiu naozaj neovladam,ale spomenula si,ze ti to nieje cudzie...takze...najlepsie drevo na palicky je HRAB!!!!...je to preto,lebo ma naj vlastnosti....je pevne,ale zaroven pruzne a lahke...cize sa tak lahko nezlomi,ale vdaka pruznosti sa ti uder neprenasa do ruky a nieje take tazke ako ine dreva,ktore maju tie prve dve vlastnosti.....hovorim to z vlastnej cca 15 rocnej skusenosti.....takze vela zdaru a drzim palce....papapa
PS:rozmery si musis zistit od neho,lebo to je individualne....ja pouzivam typ 5A - rozmery : priemer 14,2mm a dlzka 420mm..typ znamena zakoncenie palicky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: apríla 2, 2009, 2:46 pm Predmet: Re: Výroba paličky |
|
|
| bubnik7 napísal: | | nieje take tazke ako ine dreva,ktore maju tie prve dve vlastnosti |
Možno máš 15-ročnú prax, ale napísal si peknú kravinu. Najlepšie drevo nie je hrab, lebo najlepšie drevo jednoducho nie je. A hlavne, môžu ti síce vyhovovať hrabové palice, mne sa s nimi ale nehrá dobre a nikdy by som si ich nekúpil. Dôvodom je práve to, že sú príliš ľahké. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZVEDAVEC Prieskumník
|
Zaslal: apríla 2, 2009, 2:48 pm Predmet: |
|
|
DAKUJEM...za kazdy nazor  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: apríla 2, 2009, 2:53 pm Predmet: |
|
|
Inak chceš, aby s nimi hrával, alebo aby ich mal v poličke na pamiatku?
Keď chceš, aby s nimi hrával, tak určite zisti, aké paličky on používa, hlavne materiál, váhu a tvar hlavičky si všimni.
Keď nie, tak je v podstate jedno z čoho to spravíš.
Každopádne je to strašne milé :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZVEDAVEC Prieskumník
|
Zaslal: apríla 2, 2009, 5:48 pm Predmet: |
|
|
chcela by som keby s nimi aj hral ale ak aj nebude tak sa z toho svet nezruti...pri najhorsom sa bude mat cim poskrabkat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|