Obsah fóra bubenici.com

Výroba paličky
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ZVEDAVEC
Prieskumník

Založený: 23 Mar 2009

PríspevokZaslal: marca 23, 2009, 7:55 pm    Predmet: Výroba paličky Odpovedať s citátom

ahoojte...chcem vas o nieco poprosit..bude to zniet blbo ale som dievca ktore chce svojmu priatelovi vyrobit palicky...jednu uz doma mam,ale zaujima ma nazor odbornikov icon_biggrin.gif mohli by ste mi ako laikovi povedat aka ma byt spravna hrubka popripade material a pod...mozno aj nejake rady na vylepsnie..vopred dakujem icon_lol.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LalinMartuch
Šialenec

Založený: 14 Dec 2008

PríspevokZaslal: marca 23, 2009, 8:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

haluz... :P ale tak ak vies nieco take spravit a ked tak chces tak by si si mohla zistit ake palice tvoj chalan pouziva a podla toho si zistit napr na www.promark.com alebo na inych strankach firiem palic... a tam najdes aj z akeho materialu by si ich mohla spravit...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Qu!r!@5h
Šialenec

Založený: 18 Nov 2006

PríspevokZaslal: marca 23, 2009, 8:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nieco sa pise aj tu: http://www.rstick.com/. Tak nastuduj a vela zdaru pri vyrobe. icon_wink.gif
Návrat hore
joe
Šialenec

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 23, 2009, 9:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mne ich priateľka radšej kúpi ;) , ale inak želám veľa šťastia. A skús nejakého známeho - stolára sa spýtať čo to o dreve, aby tie palice aj trošku vydržali.
Návrat hore
LalinMartuch
Šialenec

Založený: 14 Dec 2008

PríspevokZaslal: marca 23, 2009, 9:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

joe napísal:
aby tie palice aj trošku vydržali.

mozno nebudu urcene na hranie :P ale ako pamiatka ze jo :D ale tak moj typ...inac ale ty to mas good ked ti baba kupuje :O keby aj ja mam volaku tak hadam tiez by kupila...hmm to si ju o to poprosil alebo ? icon_cheesygrin.gif icon_neutral.gif
Návrat hore
ZVEDAVEC
Prieskumník

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 4:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem za podporu...niesom uplne vedla co sa tika technologie alebo realizacie...ja mam skor problem s tym ze aby sa to dalo aj pouzit niekedy icon_lol.gif akoze aby neboli moc hrube tazke...a mozno ze aj nejaky napad na vylepsenie aby neboli take jednoduche icon_biggrin.gif
Návrat hore
DeFeKt
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 5:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

trochu pošpehuj aké palice používa aby si trafila správne a potom vysústružiť je už najmenej... a čo sa týka dreva tak javor, hrab...

vela štastia icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Gr3g0r
Šialenec

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 5:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kamarátovi (pre niektorých zo súťaže známy rizo:) kamarátky na meniny kúpili z recesie čínske paličky:)
aby som nebol úplne ot, na vylepšenie mu tam môžeš vyryť srdiečko;)
Návrat hore
joe
Šialenec

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 5:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

LalinMartuch napísal:
inac ale ty to mas good ked ti baba kupuje :O keby aj ja mam volaku tak hadam tiez by kupila...hmm to si ju o to poprosil alebo ? icon_cheesygrin.gif icon_neutral.gif

Niežeby som na ne nemal, ale boli Vianoce..
Dosť už OT
Návrat hore
Sebi77
Zabanovaný užívateľ

Založený: 25 Máj 2008

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 5:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kokos neeeee icon_cheesygrin.gif , to nemyslis vazne, vyrobit to urcite spravne nedokazes, no mozno aj hej ale ta praca, a material a vsetko ta vyjde na viac casu a mozno aj penazi... ked mu chces podarovat slusne palicky ako darcek ta vyjde na nejake kilo, dve( v korunach icon_lol.gif ) taaaakze tak....
Návrat hore
ZVEDAVEC
Prieskumník

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 5:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

o cas a namahu nejde....popripade ak sa s tym nebude dat hrat tak to prezijem..ale aj tak potesim sa kazdej dobrej rade icon_idea.gif
Návrat hore
kuko
Prieskumník

Založený: 31 Máj 2008

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 6:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak treba zajst na niekym kto ma sustruh na drevo, supnes tam nejaky druk a ostruzlikas. potom nejak ohoblis a priblizny tvar to urcite dostane icon_cool.gif .

len tak medzi recou, je to od teba velmi pekne, ja byt na jeho mieste som rad ako blecha po tomto, aj ked mne su palice nanic icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
ZVEDAVEC
Prieskumník

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 6:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak mi napadlo..ze tie palicky su take dost jednoduche..a ked tak pozeram tak pritom hrani sa neklzu?? sak ja ako amater nestiham ani zrakom tie udery sledovat icon_biggrin.gif
....napr..ze co keby sa do casti kde sa tie palicky drzia sa urobili take,ako to nazvat,co ja viem napr. zarezy ako na tlciku na meso napr icon_biggrin.gif co by sa stalo??
Návrat hore
Sebi77
Zabanovaný užívateľ

Založený: 25 Máj 2008

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 7:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ZVEDAVEC napísal:
tak mi napadlo..ze tie palicky su take dost jednoduche..a ked tak pozeram tak pritom hrani sa neklzu?? sak ja ako amater nestiham ani zrakom tie udery sledovat icon_biggrin.gif
....napr..ze co keby sa do casti kde sa tie palicky drzia sa urobili take,ako to nazvat,co ja viem napr. zarezy ako na tlciku na meso napr icon_biggrin.gif co by sa stalo??

hmmm zaujimavy napad..to by mi mrte pomohlo icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Python
Psychopat

Založený: 03 Máj 2007

PríspevokZaslal: marca 24, 2009, 7:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fakt paradny napad vystruhat pre chlapa palicky, to by som bol na jeho mieste asi celkom onemely icon_biggrin.gif
ja si pamatam ze chalani u nas v meste na drevarke robili palice normalne v pohode bez vacsich problemov, ja som ich nebral lebo mam radsej ked to nieco znesie...
no myslim ze tu ide skor o to, ze to vyrobis vlastnorucne "s laskou a peci" takze ked aj nebudu vyzerat ako pro palicky nevadi to....len nech si z nich triesku nezadre icon_lol.gif

...update icon_cheesygrin.gif ... ak sa ti nepodari mu vystruhat tie palicky tak tu hľa plan B, myslim ze by ho tiez potesil icon_biggrin.gif http://spikeyrocksmysocks.deviantart.com/art/Drum-cake-115515938
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
bubnik7

Založený: 25 Feb 2008

PríspevokZaslal: apríla 2, 2009, 1:29 pm    Predmet: Re: Výroba paličky Odpovedať s citátom

ZVEDAVEC napísal:
ahoojte...chcem vas o nieco poprosit..bude to zniet blbo ale som dievca ktore chce svojmu priatelovi vyrobit palicky...jednu uz doma mam,ale zaujima ma nazor odbornikov icon_biggrin.gif mohli by ste mi ako laikovi povedat aka ma byt spravna hrubka popripade material a pod...mozno aj nejake rady na vylepsnie..vopred dakujem icon_lol.gif

ahoj,je to vynikajuci napad!!!!.....nepocuvaj tychto umelcov,ktory sa zaregistruju na bubenickom fore a netusia z coho sa vyrabaju palice!dost smutne.........viem asi o co ti ide....chces urobit radost svojej polovicke nejakou vlastnou pracou,vsak?..to sa ceni viac,ako ist a kupit ich v obchode,ako ti tu radili......drzim ti palce....technologiu naozaj neovladam,ale spomenula si,ze ti to nieje cudzie...takze...najlepsie drevo na palicky je HRAB!!!!...je to preto,lebo ma naj vlastnosti....je pevne,ale zaroven pruzne a lahke...cize sa tak lahko nezlomi,ale vdaka pruznosti sa ti uder neprenasa do ruky a nieje take tazke ako ine dreva,ktore maju tie prve dve vlastnosti.....hovorim to z vlastnej cca 15 rocnej skusenosti.....takze vela zdaru a drzim palce....papapa
PS:rozmery si musis zistit od neho,lebo to je individualne....ja pouzivam typ 5A - rozmery : priemer 14,2mm a dlzka 420mm..typ znamena zakoncenie palicky
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 2, 2009, 2:46 pm    Predmet: Re: Výroba paličky Odpovedať s citátom

bubnik7 napísal:
nieje take tazke ako ine dreva,ktore maju tie prve dve vlastnosti

icon_lol.gif icon_lol.gif Možno máš 15-ročnú prax, ale napísal si peknú kravinu. Najlepšie drevo nie je hrab, lebo najlepšie drevo jednoducho nie je. A hlavne, môžu ti síce vyhovovať hrabové palice, mne sa s nimi ale nehrá dobre a nikdy by som si ich nekúpil. Dôvodom je práve to, že sú príliš ľahké.
Návrat hore
ZVEDAVEC
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 2, 2009, 2:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

DAKUJEM...za kazdy nazor icon_biggrin.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 2, 2009, 2:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Inak chceš, aby s nimi hrával, alebo aby ich mal v poličke na pamiatku?
Keď chceš, aby s nimi hrával, tak určite zisti, aké paličky on používa, hlavne materiál, váhu a tvar hlavičky si všimni.
Keď nie, tak je v podstate jedno z čoho to spravíš.
Každopádne je to strašne milé :)
Návrat hore
ZVEDAVEC
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 2, 2009, 5:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chcela by som keby s nimi aj hral icon_neutral.gif ale ak aj nebude tak sa z toho svet nezruti...pri najhorsom sa bude mat cim poskrabkat icon_lol.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: