Obsah fóra bubenici.com

djembe - kupa

Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Perkusie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
hellhole

Založený: 13 Apr 2009

PríspevokZaslal: apríla 13, 2009, 6:28 pm    Predmet: djembe - kupa Odpovedať s citátom

chcel by som si kupit djembe, ale nemam s tym este ziadne skusenosti...nechcel by som nic drahe....nevedeli by ste mi poradit ake by som si mal kupit alebo nejaky dobry obchod na to ?...co hovorite na toto http://www.bongoshop.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=135&category_id=22&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kuko
Prieskumník

Založený: 31 Máj 2008

PríspevokZaslal: apríla 13, 2009, 11:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jeden chlapik zo spisskej to dovaza z ghany, tak ked byvas niekde blizsko tak mozes k nemu ist. Aj cenu ti fajne zjedna, ja mam odneho 11" djembe (priemer, co je asi 30cm) za dost slusnu cenu 80€ a da ti k tomu aj puzdro. A neni to take hovno jak niektore z obchodu.

stranku ma tuto
www.bubny.dobrodruh.net

niezeby som mu chcel robit reklamu, ale som ozaj spokojny icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
chladnepivko
Usadlík

Založený: 17 Jan 2008

PríspevokZaslal: apríla 14, 2009, 11:17 am    Predmet: Odpovedať s citátom

no vyzeraju kvalitnejsie a zda sa ze budu mat aj lepsi zvuk.. mam tiez dovezene z afriky a spokojny som
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hellhole

PríspevokZaslal: apríla 14, 2009, 3:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chladnepivko napísal:
no vyzeraju kvalitnejsie a zda sa ze budu mat aj lepsi zvuk.. mam tiez dovezene z afriky a spokojny som
ktore su kvalitnejsie ? tie co pisal kuko ? a ty si ich kde kupil ?
Návrat hore
chladnepivko
Usadlík

Založený: 17 Jan 2008

PríspevokZaslal: apríla 14, 2009, 4:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tie od Kuka vyzeraju fajiin, resp ten link. neviem z kade si, ale takych ludi co predava djembe z afriky je na slovensku viac. jeden je aj v Nitre, vola sa Igor Holka. ked pogooglis tak urcite najdes nieco.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kuko
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 14, 2009, 8:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

napis , ze odkial si, ze kde to mas blizsie, aby sme ti vedeli poradit. Ja som zo spisskej novej vsi a teda aj ten chlapik, par blokov odomna byva icon_cheesygrin.gif . On ti aj pekne vyberie, ze jaky ma dobry zvuk aj zo vsetkych ktore tam ma, on si tak v pohode spravi cas na to, naozaj taky pristup som este nezazil icon_cheesygrin.gif .este aj poradi jak to ladit vsetko, no a mas predsa take , ze si vyberies proste z viacerych kusov a co sa ti paci a nie v obchode mas 5 bubnov mozno a z toho vsetky krive, cudne, abo cez net co uplne nevies co ti dojde. Len tolko fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
hellhole

PríspevokZaslal: apríla 15, 2009, 5:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som z trnavy, ale tak nevadilo by mi aj keby som to mal na dobierku
Návrat hore
kuko
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 15, 2009, 6:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to aj v trnave bude isto taky chlapik, pytaj sa vsade vsetkych, ja som napr. na to natrafil cisto nahodne, ze som v obuvi sa spytal co to tam za bubny maju vystavene icon_cheesygrin.gif . Ono na dobierku by som nebral urcite, chod si radsej vyskusat icon_exclaim.gif
Návrat hore
african
Prieskumník

Založený: 22 Apr 2009

PríspevokZaslal: apríla 22, 2009, 10:16 am    Predmet: Re: djembe - kupa Odpovedať s citátom

Predaj bubnov djembe aj na stranke www.african.sk

hellhole napísal:
chcel by som si kupit djembe, ale nemam s tym este ziadne skusenosti...nechcel by som nic drahe....nevedeli by ste mi poradit ake by som si mal kupit alebo nejaky dobry obchod na to ?...co hovorite na toto http://www.bongoshop.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=135&category_id=22&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Jakob

Založený: 10 Jún 2009

PríspevokZaslal: júna 10, 2009, 4:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím.V poslednej dobe uvažujem nad kúpou "bonga".Pravdaže až neskôr som zistil čo vlastne chcem kedže na Slovensku ma bongo veľa významov.Mám k dispozícii maximálne 130eur.Na bicích som hral par krát v živote a djembe som iba tak nováčikovsky skúšal."Rytmus v rukách" už mám.Odmala bubnujem s rukami po všetkom čo sa dá a štyri roky sa venujem hre na gitare,ktorá mi pomohla vycibriť rytmické cítenie fi_lone_ranger.gif .Avšak djembe si chcem kúpiť len tak rekreačne,občas do prírody a tak.Neviem či si mam kúpiť djembe odtialto http://www.bongoshop.sk/index.php?page=shop.browse&category_id=22&option=com_virtuemart&Itemid=26 alebo od toho chlapíka zo Spišskej Novej Vsi.Moj problém spočíva tom,že nepotrebujem dzjembe na nejakej výbornej úrovni,ale zase mám pochybnosti či mi bude stačiť icon_cheesygrin.gif .Kebyže je Spišská Ves bližsie tak asi neváham.Fakt netuším kedy by som sa tam dostal a čakať do konca leta sa mi nechce.Tak čo by ste mi poradili?
Návrat hore
african
Prieskumník

PríspevokZaslal: júna 11, 2009, 12:11 pm    Predmet: Re: djembe - kupa Odpovedať s citátom

african napísal:
Predaj bubnov djembe aj na stranke www.african.sk

hellhole napísal:

Ahoj, tie bubny co tam mas ten odkaz vypadaju ako z Indonezie - Bali,
neviem ako hraju nepocul som ich, dalsia moznost je kupa bubna ceskej alebo slovenskej vyroby, ale tiez zalezi od vyrobcu ako sa s tym pohra a asi tiez treba vyskusat a najlepsie porovnat co nie je vzdy jednoduche. Bubny djembe maju povod v Afrike takze preferujem originaly. Ja hram na takychto bubnoch su dovezene priamo z Afriky a tie hraju ajaj suprovo aj ten najmensi co mam teraz v ponuke hra ako profi bubon. Najlepsia rada vyskusat rozne bubny a ktory sa ti bude zdat najlepsi ten kupit. PS: ja som tiez zacinal s takym, ktory nehral :-) www.african.sk bubny@african.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
african
Prieskumník

PríspevokZaslal: júna 11, 2009, 12:28 pm    Predmet: kupa djembe Odpovedať s citátom

Jakob napísal:
Zdravím.V poslednej dobe uvažujem nad kúpou "bonga".Pravdaže až neskôr som zistil čo vlastne chcem kedže na Slovensku ma bongo veľa významov.Mám k dispozícii maximálne 130eur.Na bicích som hral par krát v živote a djembe som iba tak nováčikovsky skúšal."Rytmus v rukách" už mám.Odmala bubnujem s rukami po všetkom čo sa dá a štyri roky sa venujem hre na gitare,ktorá mi pomohla vycibriť rytmické cítenie fi_lone_ranger.gif .Avšak djembe si chcem kúpiť len tak rekreačne,občas do prírody a tak.Neviem či si mam kúpiť djembe odtialto http://www.bongoshop.sk/index.php?page=shop.browse&category_id=22&option=com_virtuemart&Itemid=26 alebo od toho chlapíka zo Spišskej Novej Vsi.Moj problém spočíva tom,že nepotrebujem dzjembe na nejakej výbornej úrovni,ale zase mám pochybnosti či mi bude stačiť icon_cheesygrin.gif .Kebyže je Spišská Ves bližsie tak asi neváham.Fakt netuším kedy by som sa tam dostal a čakať do konca leta sa mi nechce.Tak čo by ste mi poradili?

ahoj treba zvazit na co ten bubon chces ci len ako dekoraciu, alebo aby buchal ako kastrol, alebo aby aj hral a podla toho sa da tiez rozhodnut. Ja mam v ponuke na predaj bubon za 130,- je to africke djembe vyska 47cm priemer blany 26cm je to take mensie djembe ale hra suprovo, vyhodu ma v tom ze sa da lahko nosit a dat do batohu, nevyhodu v tom ze pri hre ak sedis ho musis drzat vo vzduchu medzi nohami, tie vacsie sa daju opriet o zem. Ale ak ho chces bravat hrat do lesa a tak, tak je sikovne a hra uplne super - ak by si sa chcel zaoberat trosku hrou na djembe tak by to mal byt taky bubon na ktorom sa daju tvorit tri zakladne tony basovy, stredovy a vyskovy a na tychto troch tonoch sa tvori melodia, niektore bubny hraju len ten bas v strede ked do neho plesknes ale s tym moc nepohras. V pripade dalsich otazok mi mozes napisat aj na bubny@african.sk alebo pozri stranku www.african.sk ahoj
Návrat hore
187curtis187
Usadlík

Založený: 22 Feb 2009

PríspevokZaslal: júla 16, 2009, 8:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

viem sprosta otazka ale na tieto perkusie sa udiera palickami alebo rukami
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
FROST
Usadlík

Založený: 26 Dec 2007

PríspevokZaslal: júla 16, 2009, 9:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mas pravdu, sprosta otazka. Pouzi hlavu, alebo google. Pripadne stacia aj oci a pozri si avatar tot Africana.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júla 17, 2009, 12:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale nikto ti nebude brániť, keď na to budeš hrať paličkami.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PST
Psychopat

Založený: 31 Jan 2008

PríspevokZaslal: júla 17, 2009, 9:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

A nič nebude brániť ani blane aby za par minút praskla.... Teda aspoň čo ja mam djembe, tak ani na jednom neni blana ktora by vydržala hru paličkami...

Na hru paličkami, pokiaľ sa nemýlim sú určené takéto bongá...

http://www.muziker.sk/Images/Tovar/Actual/CS400AWA-M.jpg

S tým, že na to natiahneš napr. remo Fiberskin blany...
Môžeš na ne hrať aj rukami.
Návrat hore
african
Prieskumník

PríspevokZaslal: júla 19, 2009, 7:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Na obrazku mas asi BONGO SET, na BONGA sa hra este jemnejsie ako na DJEMBE. Zaklad techniky hry je prstami a na DJEMBE dlanou. Palickami sa hra skor z afro-kubanskych nastrojov - pri djembe ako doprovod su to basove bubny DUNDUN, SANGBAN, KENKENI. Alebo napriklad na afro-kubanske plechove TIMBALES.

Dobre DJEMBE (ako mam ja :-) by mali urcite vydrzat hrat aj palickami. Koža musí byť pevná a dobre natiahnutá. Ja obcas na ne buchnem aj palickou ale je mi to skor luto po tom trieskat palicou. Radsej po basovom bubne. Djembe je na ruku :-)

Naposledy upravil african dňa júla 19, 2009, 7:22 am, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
PST
Psychopat

Založený: 31 Jan 2008

PríspevokZaslal: júla 19, 2009, 10:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Djembe je na ruku, ale to čo som tam dal za obrazok z muzikeru, tak na tie sa isto hrava aj paličkami....
Sám ich tak používam...

Tak ale vieš ako, aj na biciu sadu sa hrá paličkami, a niektorí nu vedia hrať aj rukami icon_lol.gif
http://www.youtube.com/watch?v=GrKShqNkcnI
ako napríklad tento masakrista...
Návrat hore
african
Prieskumník

PríspevokZaslal: júla 22, 2009, 10:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja sa v tom zase az tak nevyznam. Ja mam len djembe. Ked mas v sade bicich aj bonga tak mozno aj palickami sa do nich mlati :-)
Mam tu jedno video su tam konga, bonga aj timbales
http://www.youtube.com/watch?v=FjQf35c2hHY
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Perkusie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na: