| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
FOGELtm Bubeník

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 1330 Bydlisko: Spisska Bela / Kosice
|
Zaslal: júna 10, 2009, 1:03 am Predmet: Hammering, repasovanie a modifikacia cinelov |
|
|
Založil som túto tému, aby ste sa podelili so svojimi skúsenosťami ohľadom vašich experimentov resp. vlastných výtvorov na obohatenie alebo úpravu zvukovej škály vášho drum-setu... Napríklad vlastné plechy, perkusie, rôzne upgrady atď... Či už to stálo za námahu, alebo nie. BEZ HAŇBY
Doplnenie fotkami je vítané 
Naposledy upravil FOGELtm dňa februára 5, 2010, 3:06 pm, celkom upravené 2 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
M@rko Prisťahovalec
Založený: 16 Máj 2009 Príspevky: 51 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: júna 10, 2009, 9:03 am Predmet: |
|
|
| no ja by som sa velmi rad pozrel z blizsia na ten tvoj cinkular :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: júna 10, 2009, 11:44 am Predmet: re |
|
|
neviem ci to uz predo mnou niekto skusal, pripojim tu nejake foto a zvukovu nahravku, mozno sa vam to zapaci a spravite si nieco podobne mne sa ten zvuk proste paci, akurat musim po nom byt s opacnou stranou palicky, lebo spicky idu na nom dole jedna radost  |
|
| Návrat hore |
|
 |
helmet Šialenec

Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 372 Bydlisko: Skalica, Bratislava
|
|
| Návrat hore |
|
 |
187curtis187 Usadlík

Založený: 22 Feb 2009 Príspevky: 189 Bydlisko: NoWakY
|
Zaslal: júna 25, 2009, 8:50 pm Predmet: |
|
|
ja som surne potreboval crash no a nevedel som sa dockat pokial mi pride tak som si z plechu vystrihol kruh a do stredu dieru - vobec to nestalo za tu namahu , zvuk to nema ziadny ale skusim nejaku zvukovu ukazku a foto |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: júna 25, 2009, 10:45 pm Predmet: |
|
|
bolo by to super, keby si to tu dal. ja som tiez skusal vyklepat si vlastny cinel, dopadlo to tak, ze je absolutne nepouzitelny :D ale za tu namahu to praveze stalo. zistil som aj, ze makky plech je na prd. podarilo sa mi vyklepat aj klobucik, ale nic z toho.. Ale nevzdavam sa, zohnal som si teraz taky poriadne tvrdy plech a uz ked po nom bucham s palickou, ma velmi zaujimavy zvuk, skusim z neho len tak so srandy nieco vyklepat.. Este si chcem zohnat bronzovy plech a vyskusat :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: júna 26, 2009, 12:06 am Predmet: |
|
|
| Z plechu hlavne nerob crashe, radšej ride :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: júna 26, 2009, 3:12 am Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | | Z plechu hlavne nerob crashe, radšej ride :D |
ved jasne ze nie crash :D vlastne mozno ani ride, aj ked teraz ten velky kus plechu ma taky nabeh na jazzovu rajdu :D
Boh zna co objavim  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 4110
|
Zaslal: júna 26, 2009, 10:58 am Predmet: |
|
|
Ja som tunil stagg black metal splash 12". Mal tak nechutny plechovy dozvuk ze som nemal co stratit. Najprv som bruskou dal dole povrchovku. Vrtackou som narobil po obvode asi 40 dier aby som ubral material a skratil dozvuk (bez vysledku). Nasledne som cinel zakopal do zeme a tam ho tyzden nechal s tym, ze zoxiduje a skrati sa dozvuk.
Po tyzdni nemal absolutne ziadne stopy po pobyte v pode, tak som ho natrel nasytenym solnym roztokom, zabalil do igelitu a pre urychlenie oxidacnych procesov umiestnil na slnko. Po celom dni v teble zostala vyzrazana sol totalne zelena a cinel nemal nijaku ujmu.
V ten moment mi dosli nervy a cinel som predal |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Šialenec

Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 448 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: júna 26, 2009, 11:43 am Predmet: |
|
|
| aký šialenec to kúpil?:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Psychopat

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 855 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: júna 26, 2009, 12:16 pm Predmet: |
|
|
Prečo šialenec. Veď podľa slov NW sa mu nič nestalo , STAGG nerobia Rusi?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Šialenec

Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 448 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: júna 26, 2009, 12:55 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | ...Vrtackou som narobil po obvode asi 40 dier aby som ubral material... |
ale nič sa mu nestalo:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 4110
|
Zaslal: júna 26, 2009, 1:15 pm Predmet: |
|
|
| Konecny vysledok bol ten ze do "zvuku" sa primiesalo viat trashu a troska sa skratil dozvuk a zmizla tak do usi kopajuca plechovost. No kazdopadne som bol sklamany a predal som ho |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 1587 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: júna 29, 2009, 4:53 pm Predmet: |
|
|
Moja úplne prvá hi-hat bola Stagg, samozrejme Hand-made, a mala taký nahovno zvuk, že Magic bola pri nej ako K od Zildjianu. Asi po roku a pol, keď som mal o dosť lepšiu hi-hat (PST3 ), som mal neskutočné nutkanie, spraviť z top činelu splashku. Bottom činel som používal ako chinu, keďže sa dal bez problémov dostať do stavu vypuklého.
Nakoniec, som od toho radšej upustil a predal som ho za liter. Na ten predaj som doteraz pyšný.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sochi Psychopat

Založený: 13 Apr 2008 Príspevky: 560 Bydlisko: LM city
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Traviskoo Šialenec

Založený: 13 Jan 2009 Príspevky: 286 Bydlisko: 2.poschodie
|
Zaslal: augusta 18, 2009, 11:03 am Predmet: |
|
|
| ja som raz vyfasoval hajtku premier alebo čo pokrivena nikto to nechcel a čudny material zvuk žiadny ohol som to tvaru chiny a ma to naozaj zvuk jako china hodim aj zvukovy zanznam aj fotku ale neuveritelne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sochi Psychopat

Založený: 13 Apr 2008 Príspevky: 560 Bydlisko: LM city
|
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: augusta 18, 2009, 11:06 am Predmet: |
|
|
to znie zaujimavo, hod to sem. ja som tu nedavno vyvesil niekde jak som obstrihal a vyhammeroval svoju amati kraslice na china bell :D :D :D
(a vlastne ju pocut v tom videjku v case 3:02)
edit: toto uz bezne vidno. haluz je to |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: augusta 21, 2009, 9:58 pm Predmet: |
|
|
HA! dnes sa mi podarilo vyrobit si vlastnu metalofonnu perkusiu... hej viem velkolepy nazov, dalo by sa to nazvat aj "cinel" :D resp. nieco ako "flat ride" ved posudte sami: http://www.youtube.com/watch?v=Ztn_M-lBOD4
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|