| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: februára 8, 2010, 1:24 am Predmet: |
|
|
Používam výhradne lakované palice a palička sa mi vyšmykla raz, aj to preto, lebo som ju zle držal.
Treba zboriť aj mýtus o tom, že hickor je lepší než hrab. Je to otázka preferencíí, mne napríklad najviac vyhovuje zlatá stredná cesta - javor (sugar maple).
Vyberať paličky podľa farby - to si snáď robíš srandu, feši. To je jak vyberať si auto podľa toho, že chceš zelené (nech je to aj stodvacina...).
PST má pravdu s tým, že lámanie paličiek súvisí hlavne s tým ako udieraš. Ja som paličku nikdy nezlomil, nové paličky kupujem, keď mám zničené hlavičky (ale aj tak mám teraz môj 4. pár paličiek za skoro 2 roky, aj keď s viac ako polročnou pauzou..)
Otázka: Dá sa zlomiť palička keď nehrám rimshoty, prípadne keď nehrám ako totálne prasa? |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 596 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: februára 8, 2010, 1:36 am Predmet: |
|
|
Python no ja neviem.. ale tiež nechápem kde sa tak potíte Ja som s týmto problém nikdy nemal.. kedysi sa mi šmýkali palice aj keď som nemal spotené ruky, či už boli lakované alebo nie.. potom som zistil že to držím na prd a tam bol pes zakopaný.
Takže s extrémnym potením skúsenosti nemám a možno vtedy je potrebné siahnuť po nelakovaných paličkách... ale veľa chalanov čo začínajú si zlé držanie ospravedlňujú tým že sa potia.. (aj keď možno len málo) preto som to napísal.
* a ešte ma napadlo.. ak sa ti potia ruky, tak si skús kúpiť bubenícke rukavice, možno ti to pomôže... osobne to nemám vyskúšané, v živote som to na rukách nemal.. ale to len taká idea..
Sochi, ja som v mojom príspevku písal, že to berem a že je to normálne.. iba som to chcel poopraviť, že to nie je vada, ale tvoj názor.. lebo niektorý fešáci ktorí si to tu prečítajú to môžu zobrať smrteľne vážne a šíííriť takú dezinformáciu do celého sveta...
Foo, čo sa týka dreva, to je jasné že hickor nie je najlepší, ale povedal by som že má najlepšiu výdrž.. Na tejto stránke som našiel tabuľku s vlastnosťami jednotlivých drevín, toľko pre porovnanie:
http://www.palicky-joker.sk/
No aké drevo človek zvolí závisí na osobných preferenciách .. a ja myslím že hlavne zvukových.(teda každé drevo má iný zvuk)
No a či sa dá palička zlomiť ked nehráš ako prasa? no dá, keď vyberieš zlú paličku ktorá má smer rastu dreva do šikma a nie zvislo po celej paličke napríklad.. alebo keď si kúpiš paličky napr. Nova, pri ktorých to nie je náhoda ale skôr pravidlo... alebo je v paličke chlp, alebo keď si na ňu sadneš a tak ďalej
Naposledy upravil PST dňa februára 8, 2010, 1:38 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: februára 8, 2010, 1:38 am Predmet: |
|
|
Tak na paličky mám asi šťastie v tom prípade :)
Osobne paličky nevyberám podľa zvukových preferencií, ale podľa váhových. Síce sa to niekomu určite nebude páčiť, ale činel si jednoducho zachová svoj charakter aj keby naň človek hral drevotrieskovou nohou od stoličky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

|
Zaslal: februára 8, 2010, 1:42 am Predmet: |
|
|
Skús si kúpiť dva páry paličiek, jeden s nylonovou hlavičkou a jeden s drevenou.. ale s takým istým tvarom.. a budeš počuť veľký rozdiel vo zvuku za to ti ručím..
No a k tomu zvuku dreva... paličku nepoužívaš len na úder na činely.. vyskúšaj si s rôznymi paličkami zahrať rimclick na snare... a uvidíš ako sa chovajú rôzne paličky... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: februára 8, 2010, 2:03 am Predmet: |
|
|
Na tom rimclicku niečo tiež byť môže, ale stále je pre mňa viac rozhodujúci faktor u paličiek to, ako sa mi s nimi hrá (teda váha).
Ale samozrejme nepopieram, že majú vplyv na zvuk. Hovoril som o charaktere činela, nie o zvuku. Nylonové hlavičky som skúšal, celkom dobrá sranda je to, fajn výrazný zvuk na čineloch.
Možno také nabudúce kúpim, keďže mne vždy odchádzajú len hlavičky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

|
Zaslal: februára 8, 2010, 2:20 am Predmet: |
|
|
Ale veď jasné... ja si teda ešte naozaj nepripadám tak, že by som mal riešiť zvuk paličiek Najskôr sa treba naučiť hrať.
Nylonové hlavičky mám tiež kvôli výdrži.. ale už pred tým než som ich vyskúšal som vedel že chcem čírejší, výraznejší zvuk na čineloch.. a hľa spojilo sa mi príjemné s užitočným.
No ale muzikanti, ktorí za prvé dobre vedia čo robia, a za druhé na to majú, či už peniaze, alebo muzikálnu zdatnosť.. riešia aj takéto veci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 993 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: februára 8, 2010, 10:22 am Predmet: |
|
|
| PST napísal: | Python no ja neviem.. ale tiež nechápem kde sa tak potíte Ja som s týmto problém nikdy nemal.. kedysi sa mi šmýkali palice aj keď som nemal spotené ruky, či už boli lakované alebo nie.. potom som zistil že to držím na prd a tam bol pes zakopaný.
Takže s extrémnym potením skúsenosti nemám a možno vtedy je potrebné siahnuť po nelakovaných paličkách... ale veľa chalanov čo začínajú si zlé držanie ospravedlňujú tým že sa potia.. (aj keď možno len málo) preto som to napísal. |
no ja som tiez zistil co-to o nadmernom poteni az ked sme mali s chalanmi playlist aspon na pol hodinu a prazdna skusobna sa vymenila za pub plny ludi lebo v skusobni hram "lightovo", nech vsetko znie ako ma a kedy ma, pohodicka ... na koncerte je to ale kus ine a hlavne odkedy sa zacali ludia sacat a metlit to som mokry po 10 minutach napadrd a dalsich 50 minut ma este caka a poviem ti, ze lakovane palicky by len tak svistali vzduchom (a to uz aj nelakovane leteli popri hlavach gitaristov )
rukavice ma napadlo vela krat ze by som si zaobstaral, ale je mi to blbe kupovat cez net lebo nieco ako rukavice nemusi sadnut na ruku kedze ma kazdy inu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

|
Zaslal: februára 8, 2010, 11:17 am Predmet: |
|
|
Hej je jasné že je to individuálne, a na koncerte ked na teba svietia kvantá reflektorov to tiež nie je žiadna sranda
A myslím že nejaké rukavice sa na predajni v muzikeri nájdu, skoč tam pozreť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sochi Psychopat

Založený: 13 Apr 2008 Príspevky: 559 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: februára 8, 2010, 4:12 pm Predmet: |
|
|
| PST napísal: |
Sochi, ja som v mojom príspevku písal, že to berem a že je to normálne.. iba som to chcel poopraviť, že to nie je vada, ale tvoj názor.. lebo niektorý fešáci ktorí si to tu prečítajú to môžu zobrať smrteľne vážne a šíííriť takú dezinformáciu do celého sveta...
|
Ano, ano... Ja sam som pisal, ze to je iba moj nazor a vobec to nieje nejaka podmienka a nemusi s nou kazdy suhlasit. Ale som rad, ze si to napisal lebo je pravda, ze su na fore ludia, ktori by sa toho chitili a novinarska kacica by bola na svete  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Psychopat

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 855 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: februára 9, 2010, 10:52 pm Predmet: |
|
|
2Python: skús lepiacu pásku Asi to bude vyzerať divne ale paličky ostanú tam kde majú byť . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 993 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: februára 10, 2010, 12:03 am Predmet: |
|
|
poviem pravdu, ze mi uz dlho nevyletela palicka, ale ten krc, ktorym to treba drzat je nechutny ... duck tape? , to uz radilo vela ludi...skusim sekundove  |
|
| Návrat hore |
|
 |
half-life2 Usadlík
Založený: 11 Máj 2009 Príspevky: 247 Bydlisko: Poprad
|
Zaslal: februára 10, 2010, 12:25 am Predmet: |
|
|
| palicky vam z ruk padaju ? :O a to co s nimi robite ? lakovane nelakovane aj ked radsej nelakovane ale nepadaju mi z ruk ani po 8mich hodinach hrania ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 1330 Bydlisko: Spisska Bela / Kosice
|
Zaslal: februára 10, 2010, 12:32 am Predmet: |
|
|
| mne sa stavalo castejsie, ze mi vyletovali palicky z ruk (half-life2: raz som tak radku skoro prizabil, ked jej presvistala palicka kolo hlavy :D len ofina jej podskocila :D :D :D ) ... ehm.... no ale teraz uz je to lepsejsie. tiez som si dakedy myslel, ze lakovane su naprd, ale pochopil som, ze to je v technike drzania palicky... rukavice su pre lamy.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1241 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: februára 10, 2010, 10:23 pm Predmet: |
|
|
| Tolko plkov o palickach ako som sa docital na tomto fore som pokope este nevidel. Kupovat Vater, Zildjian, Vic Firth a podobne znacky je na uzemi CR a SR velke riziko. Uz som to pisal X krat. Su to prevazne aj tak druhotriedne pary pre vychodny trh. Castokrat mi odidu podstatne skor ako Gregy a ine prvotriedne palice z hrabu. O zvukovych vlastnostiach niekedy skoda hovorit. To, ze palicky niekedy vypadnu je uplne normalna vec a stava sa to uplne kazdemu. Na potenie doporucujem uterak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:08 pm Predmet: |
|
|
dusan. hikorove vic firth mi drzia cca 4-5 mesiacov. hrabove gregy 4-5 tyzdnov... co to tares? mam dat za hrab 4 eura kazdy mesiac? alebo radsej 9 eur raz za 4-5 mesiacov?! pouzivam konkretne vic firth 5A nylon. nylon sa mi viac paci na cineloch a je prakticky neznicitelny. odporucal by som ich aj typkovi, ktory zalozil temu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:18 pm Predmet: |
|
|
| Netarem tak ako sa moze zdat. Ak Ti palicka vydrzi, akakolvek, styri az pat tyzdnov, to znamena, ze pravdepodobne az tak vela nehras. A ak Ti vic firth vydrzi pat mesiacov, to znamena, ze si tych parov este vela v ruke nemal, takze nemas moznost to az tak posudit. Moze sa stat, ze sa aj na nasom uzemi vyskytnu dobre pary, ale vela ich nie je a treba to riadne preberat. Vacsinou tie, co vydrzia su extremne nadmerne tazke. Niektore Gaddovky som znicil za dva dni. Model Bill Stewart od Zildjianu mi odisiel za den. Najprv praskla pri hlavicke jedna a druha na rovnakom mieste o den neskor. Dennis Chambers model detto! Vatery super jazz co som mal boli skoro dute. A vela dalsich prikladov. Malokedy mi tieto super drahe palice zafunguju. A ver mi, ze to skusam velmi casto, lebo nie vzdy mam ku Gregom pristup. Bud su pretazene, alebo vydrzia chvilku. S gregmi hravam pravidelne. Ich vydrz nie je nejako super, hlavne hlavicky odchadzaju, ale maju vyborne vlastnosti. Vaha, zvuk... Zato vic firthy ktore su v USA, to uz je o niecom naozaj inom. To mas to iste ako si skusit Zildjiany v Piestanoch a v Nemecku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
half-life2 Usadlík
|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:22 pm Predmet: |
|
|
| no fajn co teda odporucas hickorove gregy ?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:36 pm Predmet: |
|
|
| Hickorove gregy som este neskusal. Odporucam to, co komu sedi. Len som chcel napisat, ako to je s drahymi palickami na nasom trhu, ze to nemusi byt automaticky vyhra. |
|
| Návrat hore |
|
 |
half-life2 Usadlík
|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:42 pm Predmet: |
|
|
no ti vravim mne odisli vic firth 3A dva pary za mesiac tak teda ci to je tou vyrobou aj ked mesiac je na dva pary dost ale zas na druhu stranu ta cena za dva pary nebola najmensia ... tak ci nahodou nemas skusenosti s gregmi hickorovymi ci by sa neoplatilo radsej ist do nich ako do vic ...
edit a to pritom 3A su uz ake hrube palice... 14,7mm ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

|
Zaslal: februára 10, 2010, 11:50 pm Predmet: |
|
|
pozri, mne sa zdaju vic firth ovela lepsie vyvazene ako gregy. a zvukove vlastnosti - mne osobne vyhovuje hikor. na cineloch zalezi hlavne na tvare a velkosti hlavicky a ci je to drevo abo nylon. to je hlavne. fest som nemal rad ked mi po chvilke odisly z gregov hlavicky. ja som pocul dobre ohlasy este na hikorove balbexy..
btw: od kedy som si spravil doma skusobnu (to znamena ze aj castejsie hravam) som presiel na vic firth. takze s vic firth bola intenzita hrania vacsia. teraz mam druhy par a su rovnako super ako tie pred tym. skusal som hrabove gregy, chibisticks, pro-line ci co to bolo a stale ma hrab sklamal nielen svojou slabou vydrzou, ale aj lahkou vahou. s tazsimi palickami je aj dobre cvicit techniku.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|