Obsah fóra bubenici.com

Množstvo prechodov
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
animal666palermo
Bubeník

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 12:36 pm    Predmet: Množstvo prechodov Odpovedať s citátom

dusan napísal:
8 a 10 by som nenazyval mini prechodmi, je to uplne standardna velkost, pomerne bezne uzivana, ja hram na 8,10,14 v podstate uplne vsetko a dava mi to zvukovo omnoho vacsi zmysel ako napr 10,12,14 a o 12,13,16 ani nehovorim. Ak chcete skusit melodickejsie ladenie, tak doporucujem. A ma to X dalsich vyhod. Je to skladnejsie, prenosnejsie a lahsie sa to ladi. Myslim, ze je to otazka casu kym sa zacnu taketo sady vyrabat castejsie. (niekolko rokov, ktovie kolko...)
pochybujem že sa budú štandartne vyrábať sety rozmery tom 8 alebo napríklad bass drum 18,20 ale určiťe to má niečo do seba a také latino afro jazz alebo reagge na takýchto priemeroch sa hrá prosťe skvele,minimalizmus je proste niekedy viac ako maximalizmus a monstrózne sady už dnes niesu moc v móde...

edit fernetsrumom: Upravená diskusia z inzercie
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
FOGELtm
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 2:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mna tiez fascinuju male prechody. ale podla mna je vyhodne siroke zastupenie tomov: 6, 8, 10, 12, 14, 16 icon_cheesygrin.gif pre mna uplny ideal... jednu vec nechapem, klasicky set 12, 13, 16. kto to kedy vymyslel?! preco je medzi lavym a pravym rozdiel iba jeden palec a medzi pravym a kotlom az 3 palce?!! tiez to tak mam (amati) a nepaci sa mi to. preco 13?! preco nie 14?!! icon_frown.gif ako sa z toho mohol stat standart?!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Python
Psychopat

Založený: 03 Máj 2007

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 3:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no to je super hlavne co sa tyka ladenia, kto nezazil nevie o co prisiel icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 7:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
To ja by som zase považoval za lepšiu alternatívu 10,12,14, než 8,10,14.
Jednak mi pripadá ten skok veľký a druhá vec je, že 8 už má taký iný, povedzme príliš vysoký, zvuk.

Tazko povedat. Je to melodickejsie, pokryjem takto vacsie rozpatie. Ta 8 bude mat samozrejme prirodzene vyssi ton, ale zaroven pevnejsi a naozaj vyborne sa ladia. Dalsia obrovska vyhoda je nastavovanie. Mam omnoho viac miesta, nemusim tolko hybat rukami, mam vsetko blizsie... zatial vidim iba same vyhody. Mam vsetky breaky od 8 po 16 a hravam takto. 12tku som skoro este nepouzil, v skusobni si nechavam aj 16 :D to uz pokryjem uplne vsetko :D
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 7:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
dusan napísal:
8 a 10 by som nenazyval mini prechodmi, je to uplne standardna velkost, pomerne bezne uzivana, ja hram na 8,10,14 v podstate uplne vsetko a dava mi to zvukovo omnoho vacsi zmysel ako napr 10,12,14 a o 12,13,16 ani nehovorim. Ak chcete skusit melodickejsie ladenie, tak doporucujem. A ma to X dalsich vyhod. Je to skladnejsie, prenosnejsie a lahsie sa to ladi. Myslim, ze je to otazka casu kym sa zacnu taketo sady vyrabat castejsie. (niekolko rokov, ktovie kolko...)
pochybujem že sa budú štandartne vyrábať sety rozmery tom 8 alebo napríklad bass drum 18,20 ale určiťe to má niečo do seba a také latino afro jazz alebo reagge na takýchto priemeroch sa hrá prosťe skvele,minimalizmus je proste niekedy viac ako maximalizmus a monstrózne sady už dnes niesu moc v móde...

nie len tieto styly, aj ked primarne... Da sa na tom hrat uplne vsetko rovnako ako na standardnych rozmeroch. 8micka dava aj tvrdsej muzike zaujimavy smrc. Viac vynikne.Takisto mam rad ked sa v tvrdsej muzike pouziju tensie cinely, doda to tomu taku zaujimavu "kulturu" neviem vysvetlit, ale mam z toho dobry pocit. Takisto ako ked sa v tvrdsej muzike pouzije kontrabas, je to velmi zaujimave (len kto by to zvucil), lebo basa neda nikdy taky hutny zivelny spodok ako ked zasadis najtvrdsiu moznu ranu na najhrubsiu kontrabasovu strunu a pri "nedoladovani" a trieskani do toho viac vynikne agresivita jednotlivca icon_mrgreen.gif
Návrat hore
pilgrim
Usadlík

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 8:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja pouzivam 8 10 12 13 16- fakt parada!!, ale keby sa pridala este 6 popripade 14 alebo 15 to by bola supa!!
Návrat hore
187curtis187
Usadlík

Založený: 22 Feb 2009

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 8:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to by nebola supa ale sada nicka mcbriana icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 8:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Tazko povedat. Je to melodickejsie, pokryjem takto vacsie rozpatie. Ta 8 bude mat samozrejme prirodzene vyssi ton, ale zaroven pevnejsi a naozaj vyborne sa ladia. Dalsia obrovska vyhoda je nastavovanie. Mam omnoho viac miesta, nemusim tolko hybat rukami, mam vsetko blizsie... zatial vidim iba same vyhody. Mam vsetky breaky od 8 po 16 a hravam takto. 12tku som skoro este nepouzil, v skusobni si nechavam aj 16 :D to uz pokryjem uplne vsetko :D

Tak to už záleží od jednotlivca a od toho, kto čo hrá a kto čo využije. Neviem si dobre do našej hudby predstaviť osmičku, to už by bolo moc. Mám desinu a dvanástku a rozmýšľam, že jeden z nich dám dole, len neviem ktorý, lebo v podstate keď ich používam zvlášť, hrám na nich rovnaké brejky.
Každopádne pre mňa sú ideálne rozmery 10,12,14,20, z čoho nemám akurát ten kopák, ale aj z mojej 22 sa mi podarilo dostať taký konkrétny zvuk, aký by som dosiahol pri 20.
Návrat hore
half-life2
Usadlík

Založený: 11 Máj 2009

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 10:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pana pere vam xD naco 3 a viac prechodov? jeden prechod jeden kotol a zahrat sa da na tom vsetko ;-)
edit tym nemyslim travisa barkra ten to ma dosti blbo rozlozene...
Návrat hore
half-life2
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 10:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.youtube.com/watch?v=KRvwoaP__FY jeden prechod a vidis co ten ch**j tam na tom zahra a takych je dosti dost co ma jeden prechod a ake prechody robi ... sa mozeme aj posrat a niektore proste su proste trosku iny level... a stale je tem len jeden prechod :)
inac on robi paradne veci s dvoma hajtkami v tom videu ;-)
Návrat hore
RimSHOT
Usadlík

Založený: 18 Jún 2008

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 10:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

half-life2 napísal:
jeden prechod a vidis co ten ch**j tam na tom zahra a takych je dosti dost co ma jeden prechod a ake prechody robi

ty si naozaj myslis, ze bubenici s 3 a viac prechodmi ich maju preto, aby si ludia mysleli aky su dobri? icon_cheesygrin.gif niektorym ludom sa paci na bicich viacej tonov, zvukov a pod., preto maju aj vacsie sady. Ale verim ze sa najdu aj taki "znalci" co si naozaj myslia, ze cim viacej "tomov", tym vacsie ego a neviem aky "skill".
Návrat hore
half-life2
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 10:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

RimSHOT napísal:
half-life2 napísal:
jeden prechod a vidis co ten ch**j tam na tom zahra a takych je dosti dost co ma jeden prechod a ake prechody robi

ty si naozaj myslis, ze bubenici s 3 a viac prechodmi ich maju preto, aby si ludia mysleli aky su dobri? icon_cheesygrin.gif niektorym ludom sa paci na bicich viacej tonov, zvukov a pod., preto maju aj vacsie sady. Ale verim ze sa najdu aj taki "znalci" co si naozaj myslia, ze cim viacej "tomov", tym vacsie ego a neviem aky "skill".
to som zas nepovedal ale kym to nieje neviem aky profik tak naco niekomu tri prechody ked to nevyuzije ?
Návrat hore
Python
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 11:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja nie som ziadny profik, ale myslim, ze 4 prechody vyuzivam dostatocne pri svojej hre a neviem ako by som vykryl bez nich...
ja si skor myslim naopak, cim vacsi profik tym menej prechodov pretoze sa dokaze dostatocne vybavit aj s jednym, ale ako vravim mne tam chyba variabilita zvukov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 11:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

half-life2 napísal:
pana pere vam xD naco 3 a viac prechodov? jeden prechod jeden kotol a zahrat sa da na tom vsetko ;-)

fiha, mas pravdu, asi mi pere... dam to dole hned ako pridem domov!
Na to, ze hras pol roka si toho pochytal uz vazne dost.
Návrat hore
nedflanders8
Psychopat

Založený: 16 Dec 2008

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 11:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

už len frajerina je logický dovod ! icon_mrgreen.gif
Návrat hore
half-life2
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 14, 2010, 11:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
half-life2 napísal:

fiha, mas pravdu, asi mi pere... dam to dole hned ako pridem domov!
Na to, ze hras pol roka si toho pochytal uz vazne dost.

ach jaj ale zas som to tak nemyslel ... tak nic kaslite na to :)
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 15, 2010, 12:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som bol najvacsi frajer ked som si raz na jeden fusion funk koncert bral dva breaky a zavesny kotol a tomholdery nechal v skusobni! Skoro ma porazilo. Ked som sa uz pohruzil do hrania a nevnimal, tak som niekolkokrat podvedome triafal breaky a kotol do vzduchu. Raz sa mi zase stalo, pri poslednej skladbe na inom koncerte, ze mi rovno pred solom spadol jediny tom co som mal (okrem toho som mal este kotol) na zem. To som este nevidel. Padol bubon a koniec. Asi preto, ze koncert bol mimoriadne nevydareny a bubon hovoril jasnou recou: Uz stacilo! este som si spomenul, ze hned na zaciatku sa pokazila strunikova mechanika, takze som hral takmer bez strunika... boze, to bola nocna mora. Jeden z mala momentov, ked som si zelal vyparit sa z podia.
Návrat hore
half-life2
Usadlík

PríspevokZaslal: februára 15, 2010, 12:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_arrowu.gif

stava sa ... minimalne raz sa nieco take stane kazdemu .... a nie len bubenikom ... najlepsie je ak basak ide na koncert 50km od domu a ked pridu na koncert nieco mu nesedi a zisti ze nechal basu doma... alebo ak sa proste pocas koncertu pokazi kombo vyhori poistka nik nema nahradnu a pod...
Návrat hore
Python
Psychopat

PríspevokZaslal: februára 15, 2010, 10:39 am    Predmet: Odpovedať s citátom

hah ked je to len 50 km to je v pohode, to otoci hned...

kazdopadne sa na to da povedat len SHIT HAPPENS! co nema adekvatny preklad vystihujuci tento vyrok icon_cool.gif
Návrat hore
FOGELtm
Bubeník

PríspevokZaslal: februára 15, 2010, 11:20 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som taky schizofrenik. som maximalista a paci sa mi vela prechodov. rovnaky dovod ako uviedol python: siroke zvukove spektrum. mam velmi rad dlhe brejky, pri ktorych sa udieraju prechody od najmensieho po najvacsi. je to proste krasa. uvediem prikald: presne od 3:30 http://www.youtube.com/watch?v=6aMng-SNtkk
ale na druhej strane sa mi pacia aj stare old schoolove sady - jeden prechod (na rytmicakovom stojane), jeden kotol, 1 velka thin rajda, 1 velka crash, hi-hat, rovne stojany, coated resp. fiberskin blany (to su tusim tie co napodobnuju kozu (opravte ma ak sa mylim)) icon_cool.gif cca na ten styl http://www.youtube.com/watch?v=pNhnioNNIPI
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 4

Prejdi na: