| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
cviroslav
Založený: 23 Feb 2010 Príspevky: 4
|
Zaslal: februára 23, 2010, 9:16 pm Predmet: Problemove cvicenie - sextoly |
|
|
Zdravím všetkých odblaňovačov!
Mám taký malý problém.Rozhodol som sa cvičiť na pade, zakúpil som si modelovaciu hmotu a hneď kuk na YT na nejaké tie videá.
Rozhodol som sa precvičiť nejaké lekcie Jeana Dolabellu - http://www.youtube.com/watch?v=Kkg1s0f4dFI - nový bicman v Sepulture.Jedna vec mi však nejde do hlavy - ako hrá pasáž od 3:47 po 3:55? Znie to podla mňa jednoducho, ale fakt neviem, ako to hrá - kolko úderov na ktorej ruke.Mne to stále vychádza tak, že robí strieda dvoj údery - pričom každú ruku zvýrazní každý druhý krát - TA ta tu tu ta ta, TU tu ta ta tu tu, TA ta tu tu ta ta.....Ale keď to zahrám, tak mi to tak neznie mno...Sorry za neodborné výrazy:-)) Vedel by niekto prosím pomôcť? |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 1330 Bydlisko: Spisska Bela / Kosice
|
Zaslal: februára 23, 2010, 9:29 pm Predmet: |
|
|
| CVICIT CVICIT CVICIT!!! stiahni si nejake etudy/cviky na maly bubon(rytmicak).. |
|
| Návrat hore |
|
 |
cviroslav
|
Zaslal: februára 23, 2010, 9:37 pm Predmet: |
|
|
| FOGELtm napísal: | | CVICIT CVICIT CVICIT!!! stiahni si nejake etudy/cviky na maly bubon(rytmicak).. |
Mno jo, to budem:-) Ale tento jeden brejk ma štve už mesiac kua:D Ale díky! |
|
| Návrat hore |
|
 |
RimSHOT Usadlík

Založený: 18 Jún 2008 Príspevky: 116
|
Zaslal: februára 23, 2010, 9:41 pm Predmet: |
|
|
| ano, vypocitane to mas dobre. Su to sextoly. Ak ti to tak neznie ked hras, treba robit to co ti napisal Fogel. |
|
| Návrat hore |
|
 |
cviroslav
|
Zaslal: februára 23, 2010, 9:51 pm Predmet: |
|
|
| RimSHOT napísal: | | ano, vypocitane to mas dobre. Su to sextoly. Ak ti to tak neznie ked hras, treba robit to co ti napisal Fogel. | Díky! Inak, nad tým som rozmýšľal aj ja.. až keď som kúpil pad a začal som cvičiť, tak som zistil, že mám ľavú ruku tak nejak kriplavejšiu a tiež ma napadlo že to môže práve tomu...Len som nevedel, či to mám správne "obkukané":-) Holt, čim ďalej cvičím, tým zistujem kolko toho neviem...Každopádne ďakujem! |
|
| Návrat hore |
|
 |
FOGELtm Bubeník

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 1330 Bydlisko: Spisska Bela / Kosice
|
Zaslal: februára 23, 2010, 10:14 pm Predmet: |
|
|
| lavu ruku mam aj ja taku lavu :D .. cvic pri pomalych tempach a postupne zrychluj.. okrem roznych cviceni na maly bubon civc aj single stroke - PLPLPLPL , double stroke - PPLLPPLL, paradidle - PLPPLPLL a mozes neskor aj double alebo triple paradidle (neviem presne nazov) PLPPLLPPLPLLPPLL ... zahravaj sa aj s dynamikou/akcentami ze striedas silne udery so slabsimi .. napr.. PlpLplPlpLpl atd... |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 1587 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: februára 23, 2010, 10:23 pm Predmet: |
|
|
| Tak tak, tiež odporúčam paradidle, miešať dvojité údery, trioly, sextoly, akcenty, zrýchľovať, spomaľovať a neskôr to preniesť na sadu, pridať kopák, hihat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dirck Prieskumník
Založený: 14 Máj 2010 Príspevky: 6
|
Zaslal: Máj 14, 2010, 3:25 pm Predmet: Re: Problemove cvicenie - sextoly |
|
|
| cviroslav napísal: | Zdravím všetkých odblaňovačov!
Mám taký malý problém.Rozhodol som sa cvičiť na pade, zakúpil som si modelovaciu hmotu a hneď kuk na YT na nejaké tie videá.
Rozhodol som sa precvičiť nejaké lekcie Jeana Dolabellu - http://www.youtube.com/watch?v=Kkg1s0f4dFI - nový bicman v Sepulture.Jedna vec mi však nejde do hlavy - ako hrá pasáž od 3:47 po 3:55? Znie to podla mňa jednoducho, ale fakt neviem, ako to hrá - kolko úderov na ktorej ruke.Mne to stále vychádza tak, že robí strieda dvoj údery - pričom každú ruku zvýrazní každý druhý krát - TA ta tu tu ta ta, TU tu ta ta tu tu, TA ta tu tu ta ta.....Ale keď to zahrám, tak mi to tak neznie mno...Sorry za neodborné výrazy:-)) Vedel by niekto prosím pomôcť? |
Ja by som sa ťa chcel spýtať na tú modelovaciu hmotu kedže som sa rozhdol že tiež budem doma trénovať na pade ... chcel by som vedieť aký je rozdiel medzi tou hmotou a normálnym padom thx |
|
| Návrat hore |
|
 |
cviroslav
|
Zaslal: Máj 14, 2010, 4:22 pm Predmet: Re: Problemove cvicenie - sextoly |
|
|
| Ta hmota je vcelku vpohode, vymodelujes plochu aku chces a nalepis kde chces.Velmi dobre sa odraza a dobre sa na tom cvicia aj klepacky:-))...Jediny problem je hluk.Dost to totiz zavisi od toho na aky material to prilepis, popripade aku hrubu vrststvu si vymodelujes.S beznym cvicnym padom nemam skusenosti, takze to zial neviem porovnat..... |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 596 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 15, 2010, 3:15 am Predmet: |
|
|
Rozdiel je v tom, že Remo Putty pad, je hmota, ktorá je velice prispôsobivá a malá. Tiež som doma na nej cvičieval. Potom som si zaobstaral normálne pady. A teraz už ajt ak cvičím len na akust. bicích.
Každopádne pre porovnanie. Odraz je kvázi rovnaký pri oboch, záleží od toho kam tú "gumu"položíš.
Hlasitosť závisí od toho kam to položíš preto, lebo ak je umiestnená na zlom mieste, napríklad stôl s tenkou pracovnou doskou, tak ten stôl funguje ako rezonátor a preto je zvýšená hlučnosť.
Sry za vyjadrovanie, ale už je predsa len 3:15 p.m. :)
Na domáce cvičenie si zaobstaraj normálny pad., Remo putty pad je dobré riešenie, pokiaľ chceš cvičiť pred koncertom alebo podobne.. teda nie cvičiť, ale skôr sa rozcvičiť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|