| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Python Psychopat

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 993 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: marca 6, 2010, 12:20 pm Predmet: Hranie na Letnych FESTIVALOCH |
|
|
Viete mi niekto poradit kontakty na rockove/metalove alebo stylovo otvorene festivaly na slovensku, v cechach (alebo vari aj dalej/za inymi hranicami...no najlepsie SK,CZ)?
Potrebujem kontakt na organizatora alebo osobu, ktorej mozme poslat demo a moze nas posunut na nejaky festival (na nejaku krasnu poobednu hodinu predpokladam ) ... Nejde mi len o velke festivaly, ktore su asi cele 2 na slovensku, radi prideme aj na lokalne festy, budem vdacny za akekolvek info:)
dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 1587 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: marca 6, 2010, 4:17 pm Predmet: |
|
|
Mňa by to tiež zaujímalo.
Čo sa týka napr. Topfestu, tak tam treba poslať demo do určitého termínu Agentúre DUNA, ktorá to určite nejako vyhodnotí. Na druhej strane, písal som si s basákom Devilstreet13 a on mi poradil, že treba veľa koncertovať, dostať sa do povedomia ľudí a potom Ťa nejaký bookmaker osloví.
Takže by som povedal, že niekedy sa "vnucovať" nestačí, treba si to odohrať.
Ako je to s menšími festivalami to netuším, ale myslím, že sa tam dá dostať ľahšie ako na veľký fest. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

|
Zaslal: marca 6, 2010, 4:50 pm Predmet: |
|
|
no to mi je jasne, ze na mensie sa da dostat lahsie, ale tiez je vacsi problem zistit kde a ake su a preto tu aj pisem, ci reku niekto z Vas o dacom z vasho okolia nevie kedze ste z kade aj z tade  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: marca 6, 2010, 5:59 pm Predmet: |
|
|
| http://www.punkacidetom.wz.cz/ Z môjho okolia asi len tento. Hlavne punkový fest, ale hrali tam (aj budú hrať) už spomínaní Devil street 13, čiže to nie je až tak žánrovo vyhranené. A je to benefičný festival, takže podporíte dobrú vec. Akurát neviem, či sú ešte nejaké voľné miesta pre kapely na tento rok, treba sa opýtať keď tak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Greezmen Šialenec

Založený: 07 Apr 2006 Príspevky: 340 Bydlisko: Šurany
|
|
| Návrat hore |
|
 |
alerce Psychopat

Založený: 23 Nov 2008 Príspevky: 544 Bydlisko: presov
|
Zaslal: marca 6, 2010, 8:13 pm Predmet: |
|
|
na tych pankacov som registroval len nazor kapely, co vsak je pre nas mozno zaujimavejsie, a vraj teda to organizacne nebolo bohvie ako zvladnute a teda k Adacte sa nezachovali prilis fer.
dohodnute bolo hranie o 01:00, posuvali to az nakoniec nehrali.
http://bandzone.cz/adacta
nejaka trtie strana noviniek... bolo to uz davnejsie. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 6, 2010, 8:19 pm Predmet: |
|
|
Bohužiaľ, toto je dosť smutné, v tomto smere pochybil organizátor a to poriadne. Ak by sa to stalo našej kapele, tak by sme tam pravdepodobne najbližšie nešli ani za honorár. |
|
| Návrat hore |
|
 |
alerce Psychopat

|
Zaslal: marca 6, 2010, 8:23 pm Predmet: |
|
|
beriem vela veci, stat sa moze kadeco, ale ak ti niekto do oci povie ze ma lepsiu kapelu namiesto vas, takze mozte ist domov, po par hodinkach cakania, na akcii na ktoru ste sa vy mozno vobec tak netesili a skor ste to brali ako benefit, hodnotim to ako vysmech, fakt.
takze ja len tak, myslim ze toto by sa mohlo stat hociktorej menej znamej kapele (cim menej znama/kvalitna kapela, tym vacsia pravdepodobnost, na festoch) |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1241 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 6, 2010, 8:30 pm Predmet: |
|
|
a preto si to treba podchytit v zmluve.
inak co sa kontaktov tyka, tam vacsinou nepomoze ani svaty peter, lebo kapiel, ktore posielaju dema je X a velakrat sa stane, ze si to dotycny ani nevypocuje. Zarucena cesta ako pisal fernet je hrat hrat hrat, dostat sa do povedomia. Kontakt urcite pomoze, ale ten pride tiez casom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Šialenec

Založený: 19 Máj 2009 Príspevky: 297 Bydlisko: Presov
|
Zaslal: marca 6, 2010, 9:52 pm Predmet: |
|
|
| ale veď do povedomia sa dostaneš len tak, že budeš hrať na nejakých akciách nie ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1241 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 6, 2010, 10:16 pm Predmet: |
|
|
Ano, ale nezacina sa na rockfeste a podobne. Najprv krcmy, potom kluby, potom vyznamnejsie kluby a neustalou aktivitou vo vyznamnejsich kluboch plus kvalitnymi nahravkami (ale vacsinou ked si ich niekto vypyta) sa kapela do povedomia dostane. potom pridu festivaly. samozrejme su aj festivaly s biednou ucastou, biednou urovnou, atd... ale tam sa clovek velmi do povedomia nedostane, lebo moze neviem ako vyniknut, ale v ociach opiteho publika a nervozneho zvukara je to to iste. neviem, ci ma prave o take Python zaujem, ale pokial preplatia naklaldy, tak je aspon zabava dobra
Python: iba browsuj web, urcite je vsade kontakt, napis slusny mail a uvidis. ked nenapisu do 3tyzdnov, skus opat. to iste skusaj aj s klubmi samozrejme. ak tak uz nerobis. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 6, 2010, 11:34 pm Predmet: |
|
|
Mne sa v súvislosti s touto témou ešte vynára otázka: Kedy je načase osloviť nejaké vydavateľstvo ?
Predpokladám, že to chce minimálne 2-3 roky koncertovania po krčmách, kluboch, festoch a pod. |
|
| Návrat hore |
|
 |
alerce Psychopat

|
Zaslal: marca 6, 2010, 11:59 pm Predmet: |
|
|
to vydavanie je tema sama o sebe.
neda sa hovorit o rokoch. ked zacinaju skuseni muzikanti, ktori maju ludom co ponuknut, kludne mozu vydat nejaky s/t album a mozu to vydavat a najde sa ten kto im to vyda bezproblemov, lebo o take veci je zaujem (kvalitne). ale o tychto veciach vela neviem, s komercnymi vecami skusenosti nemam, ale zato vydavat veci diy moze byt castokrat cesta ako sa niekam dostat, hlavne urovnou, lebo cakat ze si ta niekto najde a bude ta prosit aby si to cez neho vydal je hlupost.
toto sa mi paci na takych subkulturach ako hc, ze nebol napriklad v nasom pripade problem vydat 500ks MCD v Rusku, hoci to nakoniec neklaplo z nasej strany, lebo sme ukoncili fungovanie, ale fakt to potesi, ak sa najde diy vydavatelstvo ktore ta vyda a predava dalej na distrach v Rusku, Japonsku, USA, Juznej Amerike a pod. mne sa to zdalo neskutocne, ked sme sa po roku hrania dostali k rusakom, s ktorymi sme natocili nakoniec nevydany split, vsetko zariadili, super komunikacia, pripravili kompletny printovy navrh, kazdy nahral svoj set a bolo. lokali ponukli 500kusovy naklad bez akehokolvek prispevku upozornujem!, a na slovensku som nasiel dalsie dve distra ktore by bezproblemov prispeli na vydanie. Takisto sme planovali tourku v strednej eu, a na moje pocudovanie aj nezname bandy si najdu pomerne lahko priestor na hranie za hranicami. sice za cestak, co by mohlo mnohym komercne zameranym prist ako nevyhodna vec, ale pre ludi ktory hraju z pasie to je obrovska vec, ktora ich posuva dalej, a vlastne len kvoli tomu hraju.
myslim ze takymto sposobom by sa dalo zacinat aj inde, len problem je v tom ze mnoho band ponuka nulovu vypovednu hodnotu, hraju o nicom a naopak hraju aj napriek tomu ze nemaju o com, a vysledkom je nejaka mnozina band na okraji o ktore nikto nechce ani zakopnut v tomto smere, resp obcas mavaju velke oci. takze toz nazor a skusenost ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

|
Zaslal: marca 7, 2010, 12:26 am Predmet: |
|
|
diky za nazory a informacie, tieto veci mi vzdy boli zahadou, ale nikdy som to nemal preco riesit, tak konecne viem ako to zhruba chodi... ja si nemyslim, ze sa niekam dostaneme len preto, ze mame relativne dobru nahravku s relativne dobrym obsahom (pre nas), nebol to moj napad s festivalmi aj ked by potesilo akosi som si myslel, ze to bude take jednoduche a podvedome ma skor taha ako ste viaceri pisali riesit koncerty v puboch len chlapci su volaki natvrdli...ved to poznate, gitaristi
kazdpadne po nejakom case googlenia (problem najst aktualne info) som nasiel akysi zoznam festov (vacsich aj mensich) tak im napiseme, sak za to nic nedame , ale tak ja dufam, ze chlapci pochopia, ze koncertovat nam treba hlavne po puboch lebo je pred nami este dlha cesta  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: marca 7, 2010, 12:43 am Predmet: |
|
|
It´s a long way to the top, if you wanna rock n roll...
Python, ten zoznam by si sem mohol hodiť, nech sa na ta to podívame.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|